Pozitivno poslovanje Parking servisa

VIDEO K9: JKP Parking servis i u 2016. godini nastavilo je trend pozitivnog poslovanja, kažu u ovom preduzeću, čime su anulirani dugovi iz prethodnih godina. Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljeni su i planovi preduzeća za naredni period.

0
599

Od jula 2012. godine do danas, na ime takse, u budžet grada Novog Sada JKP Parking servis uplatio je oko 96 miliona dinara, od čega je veliki deo nasleđenog duga iz prethodnog perioda.

“Ono što je najvažnije je trend pozitivnog poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Parking servis, nastavio se, tako da je projektovana neto dobit, uz koji smo završili 2016. godinu, iznosla oko 11,5 miliona. Pri tome, napominjem, da smo sa ovim dobitkom praktično anulirali ceo onaj kumuliran gubitak koji smo imali zaključno sa 2013. godinom”, istakao je Stevan Lugonja, direktor JKP Parking servis.

Nasleđeni kredit iz 2012. godine u iznosu od oko 72 miliona dinara je početkom februara 2015.otplaćen u celosti. Prihodi preduzeća su u svim segmentima ostali na istom nivou kao i prošle godine, rekao je Lugonja.

“Ono što posebno mogu da istaknem jeste da smo mi u 2016. godini postigli kontinuitet u izmirivanju naše obaveze po lokalnoj komunalnoj taksi, praktično, mesec za mesec i, praktično, mi da uplaćujemo u budžet grada po osnovu komunalne takse 2 miliona mesečno, to je oko 24 miliona godišnje”, naveo je Lugonja.

U toku 2017. godine, biće realizovana druga faza izgradnje parkirališta kod Matice srpske, čime će se poboljšati kvalitet parkiranja, navodi Lugonja.

Za ovu godinu planirano je i uređenje opšteg parkirališta na Tvrđavi, kao i kod Insituta u Kamenici. Planirana je i izgradnja 13. NS Bike stanice.

U dogovoru sa gradom, predviđene su i aktivnosti na planiranju i izgradnji javne garaže koja će biti pozicionirana na širem centralnom području grada Novog Sada, čime će biti znatno olakšano parkiranje u samom centru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.