Požar u naselju Bangladeš

VIDEO K9: U novosadskom naselju Bangladeš jutros je izbio veliki požar, a stotinjak meštana je premešteno u prihvatne centre.

0
14

Veliki požar koji je jutros oko 4,30 sati izbio u naselju Bangladeš lokalizovan je u 6,30 časova, ali su sve vatrogasne jedinice ostale na terenu na njegovom dogašivanju. Žrtava i povređenih, na sreću, nije bilo.

Reč je o spojenim prizemnim objektima u naselju, što je dodatno otežavalo gašenje. Na gašenju vatrene stihije koja je zahvatila oko 1.500 m2, angažovano je oko 40 vatrogasaca sa oko 12 vozila.

Podršku vatrogascima pružila su gradska preduzeća „Čistoća“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Gradsko zelenilo“, a na terenu je pomoglo i JGSP, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je obišao teren.

Prema nezvaničnim informacijama, sugrađani iz ovog naselja sumnjaju da je požar izazvala baterija električnog bicikla jednog meštanina, koja je eksplodirala tokom punjenja.

Muškarci iz ovog naselja, u kojem živi mahom romsko stanovništvo, pokušavaju da spasu imovinu, a deca i žene su smešteni u prihvatilište za beskućnike u Futogu i u Svratište za decu na Bulevaru oslobođenja. Gradonačelnik je nakon Bangladeša, obišao ukupno stotinak evakuisanih koji se, kako je saopšteno, osećaju dobro, dok su obroke za njih obezbedili centralna kuhinja PU „Radosno detinjstvo“ i Gerontološki centar “Novi Sad”. Grad će, rekao je Đurić, pomoći obnovu naselja, kako bi ljudi mogli da se vrate svojim domovima. Naselje Bangladeš je nastalo 1972. godine, nakon požara u jednoj romskoj koloniji, kada je 100 porodica preseljeno na bivšu farmu Centra za socijalni rad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.