POŽAR U KALIFORNIJI

725

VIDEO K9: Visoke temperature za sobom povlače i brojne požare, koji su karakteristični za ovo doba godine. Takva situacija zadesila je i Kaliforniju. Najmanje šest osoba je povređeno, a oko 1.500 ljudi je evakuisano zbog šumskih požara koji su buknuli u planinskoj oblasti Južne Kalifornije, javili su američki mediji.

Požar koji je izbio u blizini grada Bening, u Kaliforniji, uništio je najmanje dvadesetak kuća i jedan poslovni objekat, rekli su američki zvaničnici. Više od 1400 vatrogasaca angažovano je za gašenje ovog požara, koji se od srede brzo širi na planinama San Hasinto. Oko 1800 stanovnika Beninga i okoline, kao i kamperi koji su se zadesili na ovom području, evakuisani su, objasnila je vatrogasna služba. Prema rečima zvaničnika, naređenje evakuacije izdato je u pet gradova u regionu. Prilikom gašenja požara, povređeno je pet vatrogasaca i jedan civil. 

Grad Bening nalazi se na oko 140 kilometara istočno od Los Anđelesa. Ovaj najnoviji požar je drugi po veličini u planinama San Hasinto ovog leta. U julu mesecu, oblast u blizini Palm Springsa, svoje domove zvog požara moralo je da napusti oko 6000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.