Požar u Beočinskom ritu gasili 4 sata

VIDEO K9: Na Fruškoj gori danas je ponovo izbio požar, ovog puta kod Suseka. Vatrogasci su i juče popodne skoro četiri sata gasili požar koji je izbio u Nacionalnom parku Fruška gora, na lokalitetu Beočinski rit.

0
345

Požar u delu NP Fruška gora izbio je juče oko 14 časova. Gorela je suva trava i nisko rastinje u zasadu Topola u Beočinu, na potezu Duga bara.

Novosadska Vatrogasno-spasilačka brigada pristigla je na mesto požara tridesetak minuta kasnije.

“Ukupna površina koja je bila zahvačena požarom je oko 20 ha i u pitanju je bilo suvo i nisko rastinje koji su izgoreli u šumi zasađenoj topolom i vrbom. Intervencija je završena u 18, 46 h. Pored trojice vartogasaca spasilacaiz Vatrogasno-spasilačkog odelenja Beočin, učestvovali su i 10 zaposlenih iz NP Fruška gora”, rekaoje za Kanal 9 Stojan Milovac, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad.

Povređenih u požaru na sreću nije bilo, šteta se procenjuje, a uzrok za sada nije poznat. Iz Nacionalnog parka Fruška gora apeluju na građane da povedu računa, da nakon roštiljanja u prirodi provere da li su dobro ugasili vatru, da ne ostavljaju zapaljen baštenski otpad bez nadzora, ne izbacuju upaljene cigarete iz automobila, te da budu savesni prema svojoj okolini i prirodi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.