POŽAR NA FRUŠKOJ GORI

Podmetnuti požar buknuo je juče popodne na Fruškoj gori i uništio 1ha šume topole. Lice koje je osumnjičeno za podmetanje požara biće procesuirano

0
1196
Požar je buknuo juče 17.03.2017. godine u popodnevnim časovima, nedaleko od Beočina, u granicama Nacionalnog parka.
Zahvatio je 1ha šume topole.
Tek nakon 3h pripadnici Čuvarske službe JP “Nacionalni park Fruška gora” i Vatrogasne bigade iz Beočina uspeli su uspešno da ga ugase, a zbog vetra pretio je da se proširi. Obaveštena je policija a Komisija utvrdjuje štetu.
Nakon brze reakcije čuvarske službe NP i policije iz Beočina, istragom je utvrdjeno da je požar podmetnut a lice za koje se sumnjiči da je podmetnulo požar biće procesuirano.
U narednom periodu biće pojačana kontrola na prostoru NP Fruška gora od strane Čuvarske službe i policije, a sve sa ciljem prevencije neodgovornog ponasanja pojedinaca i sprečavanja nastanka šumskih požara.
* APEL *
Javno preduzeće “Nacionalni park Fruška gora” apeluje na sve građane, da se odgovorno ponašaju u prirodi jer svojim neodgovornim postupcima mogu izazvati požare koji oduvek predstavljaјu veliku opasnost za šume. 
Kako sa dolaskom proleća slede nagle pojave visokih temperatura kao i intenzivno obavljanje poljoprivrednih radova sve je više opasnosti od nastanka šumskih požara. JP “Nacionalni park Fruška gora” apeluje da se ne pali vatra nekontrolisano pri izvođenju poljoprivrednih radova.

Svi ekološki pokreti, udruženja građana ljubitelja i zaštitnika prirode kao i druge nevladine organizacije, Nacionalni park Fruška gora pozvao je da podrže ovaj apel i da se uključe u zaštitu šuma od požara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.