“Povratak vizije”, film o Nikoli Tesli

VIDEO K9: Dokumntarni film o životu i radu Nikole Tesle "Povratak vizije", učenika Gimnazije Kreativno pero iz Beograda prikazan je danas u amfiteatru Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

0
50

“Povratak vizije” je kratki dokumentarni film u kojem su učenici Gimnazije Kreativno pero iz Beograda, uz podršku nastavnika i prijatelja škole, saželi celokupnu retrospektivu života i rada Nikole Tesle, a povodom 80 godina od smrti ovog velikog naučnika i inovatora.

Idejni tvorci i protaginisti filma su učenici Gimnazije Kreativno pero, Marko Jovanović i Andrija Stefanović.

Cilj ovog filma je promovisanje i popularizacija Teslinog lika i dela među mladima i isticanje pravih vrednosti. ️

“Povratak vizije” imao je svoju premijeru u Beogradu, a prikazan je i u NTP u Nišu, u Kulturnom centru u Vršcu, a danas i u NTP u našem gradu.

Prema rečima koordinatorke za odnose sa javnošću vaspitno-obrazovnog sistema “Kreativno pero”, dr Nede Pavlović, želja im je bila da realizacijom projekata poput ovog, pokažu svojim đacima kako se ideje, uz rad i trud, mogu pretočiti u stvarnost te da ih ohrabre u veri kako su njihovi snovi pokretači nekih budućih inovacija.

 Pomenimo i da je reditelj filma Damir Romanov, Slobodan Isaković je stručni konsultant u ime Muzeja Nikole Tesle, a kroz ovaj projekat učenike je vodio mentor – nastavnik Andrija Ratković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.