Povratak u škole od ponedeljka

VIDEO K9: Od ponedeljka, 19. aprila počinju da rade škole, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba, a osim toga, nema novog popuštanja mera.

0
8

Krizni štab doneo je danas odluku da se od ponedeljka, 19. aprila učenici starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci vraćaju u školske klupe, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra – po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski. Drugih popuštanja mera za sada neće biti.

Doneta je i odluka da, kako je rečeno, u znak podrške turizmu, bude izjednačena cena PCR testiranja od 9.000 dinara za naše građane i strance. Na sednici je bilo reči i o Beogradskom maratonu, gde je odlučeno mogu početi organizacione pripreme, ali da će samo održavanje ove manifestacije zavisiti od epidemiološke situacije.

Dr Kon je naveo da je epidemiološka situacija sa korona virusom izašla iz vanredne i da je ocenjuju kao nepovoljnu, te dodao da je i dalje veliki broj pacijenata na intenzivnim negama i u bolnicama, ali da je zabeležen veći broj otpusta od prijema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.