Povratak pedijatrije na Novo naselje

VIDEO K9: Odeljenje pedijatrije u Domu zdravlja na Novom naselju prestalo je sa radom pre tri godine i od tada se mali pacijenti upućuju u druge objekte novosadskog Doma zdravlja širom grada. Pedijatrija, a i druga odeljenja koja su ukinuta tokom pandemije, trebala bi biti vraćena u ovaj dom zdravlja do kraja ovog meseca, rekao je direktor Doma zdravlja Novi Sad danas za našu televiziju.

0
83

Roditeljima dece sa Novog naselja nije bilo lako tokom protekle tri godine da svoje bolesne mališane voze ili s njima putuju gradskim autobusima u druge delove Novog Sada do pedijatara u ostalim domovima zdravlja, nakon što je njihov, pojavom kovid epidemije, pretvoren u respiratorni centar.

Objekat Doma zdravlja Novi Sad na Novom naselju je za vreme kovid pandemije pretvoren u veliki respiratorni centar, jedinstven u našoj zemlji, kaže direktor Doma zdravlja i dodaje da, na svu sreću, kovid zaraza postaje prošlost, tako da se i ova zdravstvena ustanova vraća svojim redovnim aktivnostima.

Korona je sprečila i renoviranje ovog objekta za koje postoji gotov projekat koji je ovih dana dat na reuviđaj, naveo je Bojat.

Građani Novog naselja i Bistrice, zaključio je Bojat, nakon toga će imati na raspolaganju nov, savremen i dobro opremljen objekat sa svim pripadajućim zdravstvenim službama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.