Povratak izvoru sopstvenom stazom

VIDEO K9: Nauka i duhovnost prožimaju se na neočekivan način u pokušaju nalaženja odgovora na iskonska ljudska pitanja, rekli su članovi Udruženja Povratak izvoru u našoj emisiji Otvoreni ekran.

200

U vreme ubrzanog tehnološkog napretka nedostatak odgovora na pitanja ko smo, odakle smo došli, zašto smo tu i kuda idemo, još je intrigantniji.

U želji da razmene iskustva u sferi interesovanja za ova naučna i duhovna pitanja, grupa sugrađana formirala je Udruženje Povratak izvoru.

Udruženje okuplja dvadesetak članova različitih društvenih profila i zanimanja, otvorenog uma i bez predrasuda, željnih da nauče nešto novo. Svako od njih iz svog ugla prenosi delić istine do koje je došao, koji, kada se uklope daju celinu.

U naporima da pronađu odgovore, prijatelji Povratka izvoru spoznali su, kako kažu, neminovnost prožimanja nauke i duhovnosti u tom procesu.

Aleksandra Una Đoković iz ovog udruženja je pojasnila da je, s obzirom na trodimenzionalnost sveta u kojem se rađamo, izvor ka kojem teže članovi ovog udruženja prikriven ograničenošću ljudskih čula i spoznaje.

Stoga je ‘povratak izvoru’ ili totalitetu svesti, sebi i sopstvenom poreklu, individualan za svakoga od njih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.