Povratak izvoru sopstvenom stazom

VIDEO K9: Nauka i duhovnost prožimaju se na neočekivan način u pokušaju nalaženja odgovora na iskonska ljudska pitanja, rekli su članovi Udruženja Povratak izvoru u našoj emisiji Otvoreni ekran.

272

U vreme ubrzanog tehnološkog napretka nedostatak odgovora na pitanja ko smo, odakle smo došli, zašto smo tu i kuda idemo, još je intrigantniji.

U želji da razmene iskustva u sferi interesovanja za ova naučna i duhovna pitanja, grupa sugrađana formirala je Udruženje Povratak izvoru.

Udruženje okuplja dvadesetak članova različitih društvenih profila i zanimanja, otvorenog uma i bez predrasuda, željnih da nauče nešto novo. Svako od njih iz svog ugla prenosi delić istine do koje je došao, koji, kada se uklope daju celinu.

U naporima da pronađu odgovore, prijatelji Povratka izvoru spoznali su, kako kažu, neminovnost prožimanja nauke i duhovnosti u tom procesu.

Aleksandra Una Đoković iz ovog udruženja je pojasnila da je, s obzirom na trodimenzionalnost sveta u kojem se rađamo, izvor ka kojem teže članovi ovog udruženja prikriven ograničenošću ljudskih čula i spoznaje.

Stoga je ‘povratak izvoru’ ili totalitetu svesti, sebi i sopstvenom poreklu, individualan za svakoga od njih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.