Povodom Dana ekologa Srbije

VIDEO K9: Svoj dan juče su proslavili ekolozi Srbije, a tim povodom brojne rganizacije i udruženja građana organizovale su razne ekološke akcije. Formiranjem Ministarstva za zaštitu životne sredine u Srbiji su mnoga pitanja u ovoj oblasti pokrenuta sa mrtve tačke, a ono što karakteriše ovo ministarstvo je njegova transparentnost, rekao je nedavno ministar Goran Trivan.

0
450

Dugačak je spisak nerešenih ekoloških problema kojima Srbija mora ubuduće da se pozabavi, rekao je ministar zaštite životne sredine, ali je ohrabrujuće da je 10-ak meseci nakon formiranja ovog ministarstva životna sredina postala jedno od najvažnijih pitanja života građana.

“Svako stanje životne sredine i svaka informacija koja je važna za naše građane, kada je u pitanju životna sredina, za mene lično je javna, dakle, nema tajni. Mi se tako i ponašamo, ministarstvo je vrlo otvoreno za tu vrstu saradnje i ako negde beležimo uspehe, beležimo ih tako što sarađujemo sa građanima i sa medijima”, naveo je Trivan.

Među akcijama koje su 6. maja sprovele organizacije civilnog sektora, pomenimo volontere Ekološkog pokreta Vrbasa koji su čistili priobalje kanala i šume kraj prevodnice u Vrbasu, od posledica opuštanja prvomajskih izletnika, gde su na uskom potezu od jedva 200 metara šume napunili su 50-tak džakova raznog smeća razbacanog samo u jednom danu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.