Povećana potrošnja vode u letnjoj sezoni

VIDEO K9: Zbog izrazito visokih temperatura koje su zabeležene u proteklih par dana, potrošnja vode je uvećana za 15% u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je gradski Vodovod, apelujući na građane da vode računa, jer je zbog povećane potrošnje moguć slabiji pritisak.

375

Zbog izuzetno visokih temperatura, potrošnja vode je značajno veća, te dnevno grad i prigradska naselja koja su na našem sistemu vodosnabdevanja troše nešto vise od 100 miliona litara vode.

Iako se u sistem svake sekunde distribuira 1.500 litara vode, povećana potrošnja vode, naročito u večernjim satima, može za posledicu imati nešto slabiji pritisak u rubnim delovima mreže.

Nadležni apeluju na sugrađane da racionalnije troše vodu iz gradskog vodovoda i da je ne koriste za zalivanje betonskih i travnatih površina. uz podsećanje da postoji više načina kako se voda može uštedeti, a između ostalog to je zatvaranje vode tokom umivanja, pranja zuba, zatim promena gumica na slavinama koje cure, čuvanje vode u frižideru umesto otvaranja slavine i puštanje vode da teče kako bi bila što hladnija.

Sve su ovo male uštede, navodi se u saopštenju, uz konstataciju da je u ovakvom vremenu svaki ušteđeni litar vredan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.