Povećana potrošnja vode u letnjoj sezoni

VIDEO K9: Zbog izrazito visokih temperatura koje su zabeležene u proteklih par dana, potrošnja vode je uvećana za 15% u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je gradski Vodovod, apelujući na građane da vode računa, jer je zbog povećane potrošnje moguć slabiji pritisak.

0
405

Zbog izuzetno visokih temperatura, potrošnja vode je značajno veća, te dnevno grad i prigradska naselja koja su na našem sistemu vodosnabdevanja troše nešto vise od 100 miliona litara vode.

Iako se u sistem svake sekunde distribuira 1.500 litara vode, povećana potrošnja vode, naročito u večernjim satima, može za posledicu imati nešto slabiji pritisak u rubnim delovima mreže.

Nadležni apeluju na sugrađane da racionalnije troše vodu iz gradskog vodovoda i da je ne koriste za zalivanje betonskih i travnatih površina. uz podsećanje da postoji više načina kako se voda može uštedeti, a između ostalog to je zatvaranje vode tokom umivanja, pranja zuba, zatim promena gumica na slavinama koje cure, čuvanje vode u frižideru umesto otvaranja slavine i puštanje vode da teče kako bi bila što hladnija.

Sve su ovo male uštede, navodi se u saopštenju, uz konstataciju da je u ovakvom vremenu svaki ušteđeni litar vredan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.