Povećan kreditni rejting Novog Sada

VIDEO K9: Rejting agencija „Mudis“ je povećala dugoročni kreditni rejting Grada Novog Sada sa uz, kako navode, stabilne izglede za dalje poboljšanje.

0
16

Agencija “Mudis”, jedna od najuticajnijih na globalnom finansijskom tržištu, povećala je dugoročni kreditni rejting Novog Sada sa “Ba3” na “Ba2” uz stabilne izglede za dalje poboljšanje, saopšteno je iz Gradske kuće.

Povećanje dugoročnog kreditnog rejtinga obrazloženo je doslednim upravljanjem budžetom Grada koji, uz celokupno dobru fiskalnu disciplinu, izdržava uticaj šoka izazvanog pandemijom virusa Kovid-19. Kako se navodi u izveštaju, Agencija očekuje da će stabilna finansijska pozicija Grada biti očuvana i u budućnosti, uz smanjenje nivoa duga na vrlo nizak nivo.

Grad Novi Sad je inače dobio i zvaničnu Potvrdu o ispunjenosti kriterijuma programa certifikacije gradova/opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi. Program certifikacije od strane NALED-a je proces koji promoviše standarde efikasne i transparentne lokalne administracije i omogućava ocenu kvaliteta usluga i informacija koje opštine pružaju investitorima i privrednicima.

Nadležno akreditaciono telo BFC SEE potvrdilo je da Grad Novi Sad ispunjava kriterijume sa ostvarenih 92,67 od maksimalnih 100 procentnih poena. Odlukom Regionalnog saveta lokalna samouprava stiče pravo na korišćenje naziva „Povoljno poslovno okruženje-Business Friendly Municipality“ i pravo korišćenja i isticanja zaštićenog znaka Certifikacije u skladu sa knjigom standarda u naredne tri godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.