POTROSENO DVA MILIONA EVRA ZA OTKAZAN PRAJD

1011

MUP Srbije potrošio je dva miliona evra na organizaciju obezbeđenja ovogodišnje Parade ponosa, koja je na kraju ipak zabranjena.

Podatak da je policija potrošila više od 200 miliona dinara predočen je čelnicima MUP na jednom od prošlonedeljnih kolegijuma na kojem je dogovarano kako obezbediti Prajd 2013, saznaje Blic u vrhu srpske policije.

Izvor ovog lista iz MUP Srbije navodi da je najveći deo ovog novca policija potrošila za nabavku nove opreme koja još nije stigla u MUP Srbije i koja čak ne bi bila ni korišćena za obezbeđenje Parade ponosa.

Dosta novca potrošeno je i na formiranje novog komandnog centra, iz koga je bilo planirano da se rukovodi organizacijom obezbeđenja Parade ponosa.

I na kraju, od ukupne sume na policijske dnevnice biće potrošeno oko 400.000 evra. Time će biti plaćeni kako onih 6.500 koji su vanredno bili angažovani da direktno obezbeđuju Parade ponosa, koji su od petka uveče na ulicama Beograda iako je Parada otkazana, tako i svi drugi koji su učestvovali u logistici čitave policijske operacije, navodi izvor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.