Potrebna pomoć za dijalog vlasti i opozicije

VIDEO K9: Suštinskog razgovora između vlasti i opozicije u Srbiji i dalje nema, a prema mišljenju novinara Zorana Ćirjakovića, uključivanje stranih posrednika u taj dijalog bi možda doprineo smirivanju na domaćoj političkoj sceni.

87

Pojedine stranke i pokreti se još nisu zvanično izjasnili o mogućem bojkotu izbora na proleće 2020. godine, već očekuju uključivanje evropskih medijatora u čitav proces kako bi on prema njihovoj oceni bio regularniji.

Kao kandidat koji bi mogao da posreduje u sporu opozicije i vlasti pominjan je poslanik Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister. Da li postoji potreba da se strani posrednici uključuju u predstojeći izborni proces, glasilo je pitanje koje smo uputili novinaru Zoranu Ćirjakoviću

Najavljeni bojkot izbora je prema nekim ocenama, zabrinuo mnoge. Nakon mešavine spoljnih i unutrašnjih pritisaka domaće vlasti su ipak stupile u neizvesne razgovore sa opozicijom.

Beogradski mediji su jednoglasni da je glavnu ulogu u takvom razvoju događaja ipak imao zvaničnik Stejt Dipartmenta Metju Palmer, koji je rekao da se nada dogovoru i da opozicija neće bojktovati izbore. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.