Potrebna pomoć za dijalog vlasti i opozicije

VIDEO K9: Suštinskog razgovora između vlasti i opozicije u Srbiji i dalje nema, a prema mišljenju novinara Zorana Ćirjakovića, uključivanje stranih posrednika u taj dijalog bi možda doprineo smirivanju na domaćoj političkoj sceni.

50

Pojedine stranke i pokreti se još nisu zvanično izjasnili o mogućem bojkotu izbora na proleće 2020. godine, već očekuju uključivanje evropskih medijatora u čitav proces kako bi on prema njihovoj oceni bio regularniji.

Kao kandidat koji bi mogao da posreduje u sporu opozicije i vlasti pominjan je poslanik Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister. Da li postoji potreba da se strani posrednici uključuju u predstojeći izborni proces, glasilo je pitanje koje smo uputili novinaru Zoranu Ćirjakoviću

Najavljeni bojkot izbora je prema nekim ocenama, zabrinuo mnoge. Nakon mešavine spoljnih i unutrašnjih pritisaka domaće vlasti su ipak stupile u neizvesne razgovore sa opozicijom.

Beogradski mediji su jednoglasni da je glavnu ulogu u takvom razvoju događaja ipak imao zvaničnik Stejt Dipartmenta Metju Palmer, koji je rekao da se nada dogovoru i da opozicija neće bojktovati izbore. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.