Potpuna zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima?

VIDEO K9: Nacrtom izmene Zakona o zaštiti stanovništva od duvanskog dima se predlaže potpuna zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima. Ovo je izazvalo negodovanje kod ugostitelja koji smatraju da će im promet značajno opasti ovom odlukom, a samim tim da će i mnogi radnici ostati bez posla.

0
431

Većinska klijantela kafića su pušači,kažu ugostitelji koji smatraju da će najavljene moguće novine ugroziti njihov opstanak.

Smanjenjem zarada kafića, kako navode, mnogi neće moći da plaćaju osnovne troškove, te bi ova odluka dovela i do zatvaranja ugostiteljskih objekata.

“To bi značilo drastičan pad prometa zato što mi imamo u Srbiji još uvek imamo više pušača nego nepušača. Obično ljudi koji puše vole da uživaju i u ostalim stvarima kao što su kafica, čaj, neko pićence. Tako da su to uglavnom nama klijenti. Ima nepušača i mi se trudimo, još kada je predhodni zakon donet, da zoniramo objekte i da oni imaju svoj kutak gde neće biti ugroženi”, rekla je Karmen Krivokapić iz Udruženja ugostitelja UGONS Novi Sad.

I pušači i nepušači treba da imaju svoje mesto, istakla je Krivokapić. Dodala je da i u devet zemalja Evrope gde je ovakva zabrana stupila na snagu, ona nije uvedena nije preko noći, već postepeno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.