Potpisivanje ugovora za Fruškogorski koridor do kraja godine

VIDEO K9: Do kraja godine očekuje se potpisivanje komercijalnog ugovora, a potom i početak pregovora za izgradnju Fruškogorskog koridora, najavila je ministrka saobraćaja nakon razgovora s gradonačelnikom Novog Sada. Putna infrastruktura, železnički saobraćaj, izgradnja novih mostova bile su neke od tema ovog radnog sastanka održanog juče u Beogradu.

0
179

Izgradnja Fruškogorskog koridora za koji potpisivanje komercijalnog ugovora ministarka Zorana Mihajlović očekuje do kraja godine, jеdan je od šеst auto-putеva, kako je rekla, čija izgradnja započeinjе u našoj zemlji.

Fruškogorski koridor će povezati Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Rumunije, a najveći značaj koridora Novi Sad – Ruma sa tunelom je taj što će njime konačno biti rešen problem prolaska teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig. Postojećom saobraćajnicom koja je jedna od najprometnijih u zemlji dnevno prosečno prođe 10.000 do 12.000 vozila.

Izgradnjom Fruškogorskog koridora Novi Sad će, kako je rečeno, dobiti obilaznicu oko Pеtrovaradina i dva nova mosta na Dunavu.

Pored putne infrastrukture na sastanku je bilo reči i o izmeštanju železničkog transporta iz grada, odnosno nalasku alternativne lokacije za Ranžirnu koja se nalazi na Bulevaru Evrope. Ministarka je najavila i da će brza pruga Bеograd-Budimpеšta biće gotova na jеsеn 2021.

Razgovarano je i o avionskom saobraćaju u blizini Novog Sada, na Čeneju i na drugim lokacijama. Gradonačelnik je preneo iskustva Novog Sada iz oblasti biciklističkog saobraćaja i izrazio želju da i taj segment saobraćaja bude unapređen budući da je značajan za zaštitu životne sredine i atraktivan za brojne posetioce iz Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.