POTPISANO 150 UGOVORA

VIDEO K9: U Novom Sadu danas je potpisano 150 ugovora koji su odobreni na konkursima Pokrajinskog fonda za razvoj poljorpivrede. Za apliciranje na ove kreditne linije korisnicima ovoga puta nije trebao biznis plan čime je apliciranje dosta pojednostavljeno. A iz Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede kažu da je interesovanje bilo vrlo dobro.

510

PokrajinskI fond za razvoj poljorpivrede raspisao je jesenji ciklus kredita, te je danas u Novom Sadu, od 180 podnetih zahteva, potpisan ugovor za 150 odobrenih kredita.

Ukupna vrednost ovih kredita je 1,8 miliona evra, a to su kreditne linije koje su bile namenjene za nabavku staklenika, plastenika, kao i opreme u njima, zatim za podizanje višegodišnjih zasada u voćarstvu, kao i za skladišta, kupovinu poljoprivredne mehanizacije, a što se stočarstva tiče za nabavku matičnog stada ovčarstva, kozarstva i kupovine teladi za tov junadi.

Iz Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede kažu da je interesovanje bilo vrlo dobro, a najveće interesovanje vladalo je za poljoprivrednu mehanizaciju, jer su mašine u Vojvodini, po statističkim podacima, stare između 25 i 30 godina, ali kako kaže direktor Pokrajinskog fond aza razvoj poljoprivrede Jožef Sabo, one su mnogo starije.

Za apliciranje, korisnicima ovog puta nije bila potrebna izrada biznis plana, čime je aplikacija pojednostavljena. Direktor Pokrajinskog fond aza razvoj poljoprivrede Jožef Sabo kaže da nije potrebno izrađivati biznis plan za 11 kreditnih linija koje Fond podržava, jer su to kreditne linije koje zahtevaju dosta ručnog rada, sa manje jedinice površine, mnogo veći profit, objašnjava Sabo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.