Potpisani ugovori za subvencionisanje za bicikle

VIDEO K9: U Novom Sadu su predstavljeni rezultati i potpisani prvi ugovori nakon uspešno sprovedenog prvog javnog poziva za subvencionisanje kupovine novog bicikla. Ovo pravo ostvarilo je sedamsto dvoje Novosađana, a potpisivanje ugovora biće nastavljeno u ponedeljak u Kulturnoj stanici Eđšeg.

0
47

Završen je prvi krug davanja subvencija građanima za kupovinu novih bicikala.

Sugrađani koji su ostvarili to pravo, na promociji održanoj u Kulturnoj stanici Eđšeg, potpisali su svoje ugovore za dobijanje subvencije.

Ovaj projekat naišao je na veliko odobravanje i zadovoljstvo sugrađana, smatraju u Gradskom veću za imovinu i imovinsko – pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost.

U udruženju “Novosadska biciklistička inicijativa” ističu da je ova akcija poslužila kao model i za druge gradove u Srbiji, poput Beograda i Niša, a da će sigurno biti i drugih lokalnih samouprava koje će prihvatiti ovaj model subvencionisanja građana.

Veliki broj Novosađana bicki svakodnevno koristi kao prevozno sredstvo, zbog čega su se u akciju uključile i pojedine društveno odgovorne kompanije koje su za potpisnike ugovora obezbedile i neke druge pogodnosti.

Zahvaljujući ogromnom interesovanju građana, Grad Novi Sad je rebalansom Budžeta opredelio još 10 miliona dinara za drugi krug subvencionisane kupovine bicikala. Konkurs je raspisan i toku je odabir partnera koji će realizovati drugi javni konkurs, a njegova realizacija je, kako je rečeno, planirana do septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.