Potpisani sporazumi o saradnji Novog Sada i Univerziteta

VIDEO K9: U Novom Sadu su danas potpisani Protokol i Sporazum o saradnji Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu, čime je omogućena tešnja saradnja Grada i Univerziteta u daljem radu. Studenti će i ubuduće imati priliku da prođu kroz program prakse u gradskim institucijama, a podrška Univerziteta za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine od velikog je značaja, rečeno je danas u Gradskoj kući.

383

“Univerzitet u Novom Sadu sa svojim nastavnim, profesorskim kadrom, sa brojnim studentima sa različitih fakulteta može bitno da doprinese ovom delu za koji se mi borimo, dakle, za Evropsku prestonicu kulture i verujemo da ćemo u narednom periodu tu saradnju još više konkretizovati i učiniti je boljom i uspešnijom kako bi ta titula bila izvesna, a ja verujem da uz ovakve partnere ona će biti više nego izvesna”, naveo je Vanja Vučenović, član Gradskog veća za kulturu.

U Gradskoj kući su naglasili i da je ovo četvrta godina za redom da Grad Novi Sad i Univerzitet u Novom Sadu potpisuju Sporazum koji studentima završnih godina fakulteta omogućava sticanje praktičnih znanja, veština i potrebnog iskustva u gradskim upravama i službama, javnim i javno-komunalnim preduzećima, ustanovama i organizacijama kojima je osnivač Grad Novi Sad.

“Ono što nas čeka u narednom periodu jeste da naša javna i javno komunalna preduzeća, gradske uprave, službe i sve one institucije čiji je osnivač Grad Novi Sad popune upitnike u kojima će navesti koji su to profili neophodni. Svaka od ovih institucija imenuje mentore koji su tu da 6 meseci prate rad studenata. Što se tiče povratne informacije od prethodnih godina, ocene su prilično visoke, kako od strane studenata, tako i od strane mentora”, rekao je mr Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu.

Rektor novosadskog Univerziteta prof. dr Dušan Nikolić je u ime akademske zajednice Univerziteta u Novom Sadu konstatovao da Grad i Univerzitet uspešno sarađuju i da postoji tesna povezanost između njih, a ova dva protokola će tu saradnju još više učvrstiti.

“Informacije o Gradu Novom Sadu preko akademske mreže mogu značajno doprineti tome da grad uspe u kandidaturi. Takođe bih rekao da Univerzitet ima potpisanih 200 sporazuma o mobilnosti studenata, profesora i asistenata, što znači da će veliki broj njih boraviti u inostranstvu i to će biti prilika da predstave i Univerzitet i grad”, kazao je Nikolić.

On je izrazio i zadovoljstvo zbog potpisanog Sporazuma o saradnji u vezi sa realizacijom univerzitetske profesionalne prakse studenata, jer studenti koji su završili fakultete imaju priliku da rade u institucijama što će im omogućiti sticanje novih znanja i radnih iskustava.

Studenti koji su prošle godine prošli praksu u gradskim institucijama danas su primili sertifikate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.