Potpisan ugovor o prenosu sredstava Pokrajinskoj vladi za izgradnju zgrade RTV

VIDEO K9: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević potpisali su danas ugovor o prenosu 400 miliona dinara za realizacije projekta „Izgradnja zgrade Radio-televizije Vojvodine“. Ugovor je potpisan na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije od 19. juna ove godine, kojim je data saglasnost da Ministarstvo kulture i informisanja izvrši prenos sredstava AP Vojvodini, odnosno Pokrajinskoj vladi, u ovom iznosu.

0
679

Podsetivši da su u NATO bombardovanju 1999. godine sva četiri objekta Televizije Vojvodine i svih pet pomoćnih objekata pretrpeli velika oštećenja, čime je funkcija svih objekata u potpunosti narušena, ministar Vukosavljević je rekao da od tog trenutka javni servis RTV Vojvodine radi u veoma otežanim uslovima i da ta situacija otežava obavljanje osnovne funkcije javnog servisa.

„Priča o rekonstrukciji i izgradnji novih objekata RTV Vojvodine traje veoma dugo i konačno smo sada u fazi kada se pitanje funkcionisanja ovog javnog servisa veoma efikasno rešava”, naveo je Vukosavljević.

Čitav projekat se odvija u četiri faze. Prva faza pripreme projektne dokumentacije je završena, dok je druga faza rušenje stare zgrade u postupku realizacije. Treća faza podrazumeva izgradnju samog objekta, a četvrta faza obuhvata opremanje i puštanje u rad novog objekta, ukupne bruto površine 17.523 kvadratnih metara.

„Verujem da će sa 400 miliona dinara koje je opredelilo Ministarstvo kulture i informisanja, uz jednu značajnu investiciju AP Vojvodine, biti rešen problem izgradnje prostora u kojem bi RTV Vojvodine normalno funkcionisala. Nadam se da će u roku od dve godine RTV Vojvodina dobiti tehnički i tehnološki moderno opremljeno zdanje”, istakao je ministar Vukosavljević.

Predsednik Pokrajnske vlade Igor Mirović zahvalio se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu kulture i informisanja i ministru Vukosavljeviću i napomenuo da je AP Vojvodina pripremila projekat za izgradnju objekata RTV Vojvodine.

“Polovinom maja dobili smo građevinsku dozvolu. Pripremili smo sva dokumenta, uključujući i današnji ugovor. Naša očekivanja su da do polovine jula bude raspisana javna nabavka i da potom počne rad na prvoj fazi izgradnje RTV Vojvodine“, rekao je Mirović.

Od oktobra 1999. godine RTV Vojvodine je u iznajmljenim prostorima na četiri lokacije u Novom Sadu, što stvara konstantan problem neuslovnog prostora, za koji se plaća najam i čija razuđenost stvara nepotrebne troškove.

„Ovo je istorijski važan projekat u kojem jasno pokazujemo da smo u stanju da otklonimo posledice svega što se dogodilo 1999. godine. RTV Vojvodina je veoma značajna zbog emitovanja programa na jezicima manjina i izgradnja novog prostora u kojem će funkcionisati javni servis značiće za celu Srbiju”, naglasio je predsednik Pokrajinske vlade.

Nepostojanje adekvatnog proizvodno-tehnološkog prostora bitno ograničava, komplikuje, usporava i poskupljuje proizvodnju programa. Izgradnjom nove zgrade stvoriće se uslovi za profesionalnu i tehnološki savremenu proizvodnju i izvođenje svih programa, te omogućiti rad kompletne ustanove na istom mestu. Pored toga, kako je istaknuto, nova zgrada doneće značajne uštede u delu troškova zakupa, transporta i komunikacija i doprineće racionalnijem iskorišćenju radnog vremena zaposlenih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.