Potpisan sporazum o saradnji sa Orelom

VIDEO K9: Sporazum o uspostavljanju saradnje potpisali su juče gradonačelik Novog Sada i gradonačelnik ruskog grada Orela. Sporazumom će biti obezbeđeni uslovi dinamičnog i harmoničnog razvoja u oblasti ekonomske, naučno-tehničke i kulturne saradnje, saopšteno je prilikom potpisivanja.

0
381

“Velika je čast i zadovoljstvo što sam, u ime grada Novog Sada, posle odluke Skupštine grada Novog Sada, potpisao Sporazum, protokol između našeg grada i grada iz Ruske Fedeacije Orela. Raduje me činjenica da Novi Sad ima još jednog prijatelja i još jedan grad će biti u stalnoj komunikaciji sa nama. Ovo jeste odnos koji će trajati, ja se nadam, godinama i decenijama”, istakao je tom prilikom Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Cilj potpisivanja Sporazuma je da se pruži što veća podrška povezivanju društvenih pokreta, organizacija, neprofitnih organizacija i ustanova u gradovima, kao i u razmeni njihovih delegacija, ali i da se podstakne i trgovinska razmena.

“Poštovani Vučeviću, poštovani prijatelji. Hvala Vam na putu u vaš prelepi grad u vašu zemlju. Meni je želja bila da dođem u ovaj grad, veoma lep evrpski grad. Ja sam siguran da su ti ljudi koji tu žive napravili ovaj grad tako lepim. Želim da vam se grad razvija u daljoj budućnosti. Nadamo se predivnim budućim odnosima. Spremni smo da sarađujemo i u komunalnoj izgradnji, da jedni drugima pomažemo u svemu i siguran sam da se u tome sastoji razvoj i odnosi dva grada”, istakao je Vasilij Fedorovič Novikov, gradonačelnik Orela.

Gradonačelnik ruskog grada zahvalio se na gostoprimstvu, istakavši da mu se veoma dopadaju Novi Sad i Srbija. Podsetimo, Novi Sad već ima uspostavljenu saradnju sa ruskim gradom Nižnjim Novgorodom, sa kojim je i pobratim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.