POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU NOVOG SADA I ŠANDONGA

VIDEO K9: Memorandum o razumevanju između Grada Novog Sada i Šandong provincije potpisn je danas u gradskoj kuci. Ovaj memorandum predstavlja načelni dogovor o budućoj saradnji na izgradnji obilaznice autoputa oko Novog Sada.

598

Sporazumom koji su danas potpisali gradonačelnik NS miiloš Vučević i prestavnik šandong proviincije Meng Janom, predvidjeno je da se u narednom periodu realizuje oko 6,5 km autoputa oko Novog Sada. Vučević je  naglasio da je pred njima još period pripreme doumentacije i da svi dalji koraci moraju biti u skaldu sa važećim propisima.

[quote_box_center]Ovo je drugi projekat koji provincija Šandong realizuje u Srbiji, posle Koridora 11.Jan je izrazio zadovoljstvo što će sarađivati sa Novim Sadom i želju da se sa radovim počne što pre.[/quote_box_center]

Dogovorom je predviđeno da bude uurađeno 6, 5 km obilaznice koja bi isla od petrovaradina do žeželjevog mosta, i otvarala priključenja za potencijalni novi most koji bi prelazio dunav u pravcu šangaja. Vrednost radova se  procenjuje na 35 miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.