Potpisan protokol o donaciji NURDOR-u

VIDEO K9: Potpisivanjem protokola o donaciji, Novosadski sajam danas je ukupan novčani deo svoje Oktobarske nagrade Novog Sada za 2023. godinu, u visini od 130.000 dinara, donirao NURDOR-u, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

0
28

Novčani deo Oktobarske nagrade Novog Sada koju je ove godine dobio za izuzetne rezultate u radu i dostignuća ostvarena u oblasti privrede organizacijom sajamskih, kongresnih i stručnih manifestacija tokom sto godina postojanja, Novosadski sajam odlučio je da donira Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR-u.

Protokol o donaciji danas su zvanično potpisali Joland Korora ispred NURDOR-a i generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić.

“Kada sam ja dobijala Februarsku nagradu pokušali su da prebroje koliko imam volonterskih sati – rekli su preko 5000. Toliko toga divnog, teškog, fenomenalnog, toliko ljubavi, toliko smrti, dece, toliko svega je bilo i to i predstoji, tako da kada nam neko pruži podršku i kada nas neko oseti, kao što sam ja osetila podršku od vas – to je neprocenjivo i to mi daje snagu da idem dalje. Dok ima dobrih ljudi, a definitivno ih ima, dotle ćemo i mi trajati jer ne možemo sami”, naglasila je Korora.

Tokom dve decenije postojanja, a jubilej će proslaviti 11. decembra u Beogradu, NURDOR je izrastao u respektabilnu instituciju koja je, uz pomoć donatora, izgradila bolnicu u Nišu, najsavremeniju u regionu, renovirali su odeljenje u Kragujevcu, promenili su dva zakona, imaju šest roditeljskih kuća, preko hiljadu volonterskih sati…

“Mi smo za ovih 20 godina, osim što smo uložili 500 miliona dinara na onkološka odeljenja u Srbiji, kupovali opremu, kupovali smo krevete, aparate, pacijent-monitore, infuzione pumpe, uniforme za medicinsko osoblje, edukovali smo medicinsko osoblje, volontere, roditelje, organizovali psihosocijalnu podršku i kada me pitaju kako? i zbog čega? – ne znam odgovor, znam samo da je strast moja ista kao i pre 20 godina. Sada samo molim Boga da mi da zdravlja da nastavim dalje”, rekla je Korora.

Novosadski sajam je ove godine nagrađen Oktobarskom nagradom grada Novog Sada, a ovo visoko priznanje bilo mu je dodeljeno i 1967. i 1979. godine, podsetio je direktor vodeće sajamske kuće u Srbiji. Dan za potpisivanje ovog Protokola nije slučajno izabran, naglasio je generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić,

“Nije naša ideja da se ovim postupkom hvalimo i nije slučajno izabran ovaj dan. Danas je Međunarodni humanitarni dan, a ova nedelja je počela Svetskim danom deteta. Sa željom da još jednom skrenemo pažnju na ovo i slična udruženja kojima je potrebna pomoć, Protokol potpisujemo upravo danas. I činimo to u susret praznicima uvereni da će ovaj potez biti još nekome inspiracija da dane koji dolaze i, ne samo praznične, onima kojima je teško učinimo lakšim”, izjavio je Lovrić.

Potpisivanje Protokola o donaciji je, kako je rečeno, samo nastavak saradnje ostvarene na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, na kojem je, u akciji „Human i sladak“, za šestu roditeljsku kuću NURDOR-a, za 7 dana prikupljeno 946.470 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.