Potpis kao formalnost

VIDEO K9: Položaj novinara u Srbiji neće se promeniti dok zemljom umesto zakona vladaju političari, ocenio je osnivač lista Kurir Radosav Rodić.

0
152

Zemlje učesnice Globalne konferencije za medijske slobode , koja je nedavno održana u Londonu, usvojile su zajedničku izjavu u kojoj se obavezuju da će zajedno raditi na zaštiti medijskih sloboda i podržati razvoj raznovrsnih i nezavisnih medija koji rade u javnom interesu.

Izjavu je potpisao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je učestvovao na konferenciji. U tekstu zajedničke izjave je upozoreno da se novinari i medijske organizacije sve više suočavaju sa restriktivnim zakonima, kažnjivim pravnim merama i fizičkim nasiljem i da suviše često plaćaju svoju posvećenost slobodom ili životima.

Da li će ovaj potpis Ivice Dačića s obzirom na trenutnu situaciju oko medija i medijskih sloboda, promeniti nešto u Srbiji, glasilo je pitanje koje smo uputili osnivaču lista Kurir Radosavu Rodiću.

Ocenjujući stanje u medijima u Srbiji, međunarodna udruženja su istakla da ljudi iz vlasti vrše pritisak na medije da izveštavaju u korist Vlade, ali postoje i oni koji se bave biznisom i koji vrše pritisak da se izveštava protiv vlasti.

I jedne i druge međunarodna udruženja podsećaju da moraju da postoje nezavisni mediji koji će moći da govore istinu o onima na položajima, bez obzira da li se radi o vlasti, biznismenima ili političkim interesnim grupama. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.