Potop na Klisi čim padne kiša

VIDEO K9: Kanalu 9 obratili su se meštani jednog dela Klise zbog vode koja im iz odvodnog kanala ulazi u dvorišta i kuće čim padne malo veća količina kiše.

0
296

Stanovnici Srbobranske ulice na Klisi strahuju od novih obilnijih padavina, jer su im prethodne izazvale nevolje od kojih su se danima oporavljali.

Problem je, prema njihovim rečima, nastao kada je novoizgrađeno obližnje postrojenje počelo da ispušta vodu u postojeći odvodni kanal, koji je do tada bio dovoljnog kapaciteta i nije plavio okolna dvorišta i kuće.

“Probili su ispod Sentandrejskog puta, postavili su odvodne cevi i sva voda, pogotovo sad kada je bila ova zadnja kiša, ovaj deo, ne samo moj, nego ceo ovaj donji deo Klise. Tu je bilo vode do kolena, tu je reka tekla, prepune su bile garaže i podrumi, nekima je i u stanove ušla”, kazao je Milutin Luković iz ove ulice.

Luković se po ovom pitanju obratio svojoj mesnoj zajednici, gde mu je, navodi on, rečeno da će neko izaći na proveri stanje na terenu, što se do sada, kako kaže, nije dogodilo.

“Pre toga, bilo je nepogoda, ali ne tolikih da sam ja u dvorištu imao pola metra vode, i igralište je bilo poplavljeno, ceo donji deo Klise je bio pod vodom, ceo ovaj deo”, naveo je Luković.

Problem je, smatra on, i breg na kojem je podignuta fabrika, jer se i sa njega nekontrolisano sliva velika količina vode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.