Potencijalne investicije u Novi Sad

VIDEO K9: Prilikom današnje dodele sredstava od AP Vojvodine, gradonačelnik Miloš Vučević je najavio i nove potencijalne investicije u Novi Sad od strane Kineza i nemačke kompanije.

0
1504

Sledećeg utorka biće upriličena prezentacija projekta V faze izgradnje Bulevara Evrope u kineskoj ambasadi, najavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

“Projekat se odnosi na nastavak izgradnje na deonici od ukrštanja Bulevara Evrope i Bulevara Patrijarha Pavla, preko Limana 4, to jest novog mosta i spajanja kod Sremske Kamenice, odnosno obilaznice na budućem auto-putu Ruma – Novi Sad. Reč je o jako skupom i velikom poduhvatu”, rekao je Vučević.

On je u svom obraćanju naveo i da su kineski investitori očigledno prepoznali svoj interes jer su tražili prezentaciju samo nedelju dana nakon sastanka sa ambasadorom NR Kine koji je gradonačelnik Vučević održao u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Vučević spomenuo je i to da je jedna velika nemačka kompanija zainteresovana da otvari fabriku u Srbiji.

“Jedna nemačka kompanija zainteresovana je da investira u Srbiju, pa je tim povodom obišla sedam gradova, među kojima i Novi Sad gde je pokazala interesovanje za Radnu zonu ‘Sever 4”, naveo je Vučević.

Inače, reč je o fabrici koja bi trebalo da ima oko 2000 zaposlenih, a Grad čini sve kako bi i tog investitora doveo u Novi Sad, rekao je gradonačelnik.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.