Postepeno do normalizacije

VIDEO K9: Pojedine mere mogle bi da budu ublažene ili potpuno ukinute od ponedeljka, 4. maja, poput zabrane rada ugostiteljskih objekata, javnog prevoza, kao i otvaranja vrtića. Grad Novi Sad želi povratak u normalne tokove života, ali se pri tom mora voditi računa pre svega o javnom zdravlju građana, rekao je gradonačelnik.

0
19

Postepeno relaksiranje života i vraćanje u normalu rada gradskih preduzeća, koje je prošle sedmice najavio gradonačelnik Novog Sada, podrazumeva i makar delimičan rad predškolskih ustanova, s obzirom na sve veći boj zaposlenih koji se vraćaju na svoja radna mesta.

PU Radosno detinjstvo i privatna obdaništa dobili su naredbu da izvrše pripremene radnje da budu spremni za rad čim to država dozvoli.

Deca su klinički u povoljnoj poziciji jer ne obolevaju ili obolevaju sa lakšom kliničkom slikom, ali su kritična epidemiološki zato što prenose infekciju, zbog čega je, prema oceni epidemiologa, problematičan povratak predškolske i školske dece u kolektive, podsetio je pokrajinski sekretar za zdravstvo, prof. dr Zoran Gojković.

Želja grada jeste povratak u normalne tokove života, ali će u interesu javnog zdravlja taj povratak biti postepen i oprezan, naglasio je gradonačelnik Novog Sada, Miološ Vučević.

Uz obavezne mere zaštite počele su da rade pijace u zatvorenom prostoru, frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, fitnes centri i teretane. Uskoro, prema rečima gradonačelnika, sledi i otvaranje Najlon pijace, pijaca u Sremskoj Kamenici i Temerinskoj. Osim pozorišta, otvoreni su muzeji i pojedine ustanove kulture. Grad nastavlja i sa investicijama.

Što se tiče festivala i ostalih javnih okupljanja, Vučević je rekao da je to poslednja mera u relaksiranju, a najveći izazov biće javni prevoz, gde se planira obavezna elektronska naplata, obeležena mesta za sedenje i stajanjenošenje maski i rukavica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.