Postavljeni prvi merači temperature gradskih zona

VIDEO K9: Postavljanje prvog senzora za merenje temperature i vlažnosti vazduha počelo je danas na Limanu jedan, na uglu Fruškogorske i ulice Narodnog fronta.

1376

Ovakvi senzori će pokazivati Novosađanima na licu mesta trenutnu temperaturu i vlažnost vazduha, ali će ti podaci takođe biti dostupni i na internetu kada se sistem u celosti osposobi. Tako će naši sugrađani u svakom momentu moći da znaju kolika je temperatura ili vlažnost u bilo kojem delu grada.Time se obezbeđuje dodatna doza praktičnosti jednog ovakvog projekta.

Planirano je da naš grad pokriva 27 ovakvih senzora. Prvi je postavljen danas,  još tri bi trebalo sutra, dok će preostalih 23 biti montirano do aprila. Ova mreža će biti na probnom radu do prvog juna kada bi trebalo da i zvanično počne sa radom i bude na usluzi Novosađanima.

Podaci na ovim senzorima biće korigovani na svakih deset minuta i time se obezbeđuje njihov preciznost. Postavljanje ovih merila finansirano je u okviru IPA projekta, a jedna od najznačajnih stavki uslova finansiranja jeste da mreža mora da bude funkcionalna najmanje pet godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.