Postavljena Baza nadležnosti AP Vojvodine

VIDEO K9: Veb-aplikacija „Baza nadležnosti, delokruga i ovlašćenja AP Vojvodine” postavljena je na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine i portalu Pokrajinske vlade. Ova baza omogućava laku i brzu pretragu nadležnosti Pokrajine.

0
244

„Baza nadležnosti, delokruga i ovlašćenja AP Vojvodine” predstavlja informacioni sistem s podacima o nadležnostima AP Vojvodine.

Njen cilj jeste da omogući zaposlenima u organima AP Vojvodine, predstavnicima medija, kao i svim zainteresovanim građanima da brže dobiju informacije o tome koje su nadležnosti AP Vojvodine, ali i da budu upoznati s detaljima u vezi sa određenom nadležnošću.

„Siguran sam u to da će pristup ovoj bazi, putem interneta, omogućiti našim građanima bolji uvid u rad pokrajinske administracije i samim tim – veću transparentnost i kontrolu našeg rada. Istovremeno, jačamo i svest o značaju i sadržini regionalne vlasti i autonomije koje se ostvaruju u Vojvodini”, rekao je Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Osnovni elementi baze jesu sledeći: oblast (npr. obrazovanje i poljoprivreda), podoblast (npr. u okviru oblasti obrazovanja – osnovno obrazovanje, srednje obrazovanje), nadležnost (poverena ili izvorna), status nadležnosti (podaci o tome da li se nadležnost izvršava ili se ne izvršava), organ (organ nadležan za izvršavanje određene nadležnosti), napomena (sadrži napomenu koja je bitna za konkretnu nadležnost), pravni osnov (sadrži podatke o propisima koji regulišu nadležnost, članu u propisu kojim je ustanovljena nadležnost, uz navođenje glasila u kojem je propis objavljen), događaj (sadrži istorijat radnji i događaja u vezi s nadležnošću).

Bazi nadležnosti može se pristupiti putem OVOG linka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.