Poštari ujedinjeni u zahtevima

VIDEO K9: bustava rada u JP Pošte Srbije je nastavljena. U Zrenjaninu trenutno umesto dvadeset osam poštara, penzije dostavlja samo pet radnika Pošte i to onih koji u preduzeću rade na osnovu ugovora na određeno vreme.

104

Obustava rada u JP Pošte Srbije je nastavljena, a u Zrenjaninu radnici kao i njihove kolege traže da im se poveća plata i to pre svega onim radnicima sa najnižim koeficijentima.

Radnici JP Pošte Srbije u Zrenjaninu su kao i njihove kolege širom Srbije saglasni oko osnovnog zahteva – a to je povećanje plata koje nisu povećavane sedamnaest godina.

Radnik Pošte Dragan Grujin je naglasio i da su radnici koji se nalaze u obustavi rada nezadovoljni obećanjima Vlade, sa kojom su se predstavnici radnika ranije dogovorili o tome da im se krajem godine povećaju plate.

Zrenjaninski poštari su saglasni da sadašnja status-kvo situacija mora da se završi što pre kako bi se radnici vratili svojim svakodnevnim obavezama.

U Zrenjaninu trenutno umesto dvadeset osam poštara, penzije dostavlja samo pet radnika Pošte i to onih koji u preduzeću rade na osnovu ugovora na određeno vreme. Prema nezvaničnim informacijama koje su objavljene u javnosti, od oko petnaest hiljada zaposlenih u Pošti Srbije rad je obustavilo više od polovine zaposlenih.

Direktori radnih jedinica zaposlenima izdaju radne naloge što većina njih odbija, pozivajući se na Kolektivni ugovor i Zakon o radu.

Inače, Radna grupa Vlade Srbije za „Poštu Srbije“ je apelovala na radnike da prihvate ponudu o povećanju zarada od deset odsto i prosečno povećanje zarade za sve zaposlene na tehnološkim poslovima za oko trinaest koma jedan odsto, počev od zarade za januar 2020. godine. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.