Poštari prekinuli štrajk

VIDEO K9: Nakon razgovora koje su juče imali s potpredsednikom vlade i rukovodstvom preduzeća, radnici Pošte Srbije okončali su štrajk, čime bi isporuka pisama i pošiljki uskoro trebala biti normalizovana.

347

Nakon višednevnog štrajka poštara, koji su tražili povećanje zarada i bolje uslove rada iz Vlade Srbije je saopšteno da je postignut sporazum i da je obustava rada juče prekinuta.

S predstavnicima zaposlenih, uz prisustvo rukovodstva Pošte razgovarao je potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović, a učesnici sastanka saglasili su se, kako je saopšteno iz Pošte Srbije, da se što pre utvrdi optimalan broj izvršilaca na tehnološkim poslovima radi uspostavljanja neophodnih uslova rada i obezbedi saglasnost Vlade za angažovanje potrebnih izvršilaca.

Zaključeno je i da će najkasnije do četvrtka, 4. aprila, biti formirana radna grupa od predstavnika Vlade, poslodavca i reprezentativnih sindikata, koja bi analizirala, predložila i dala obavezne mere za trajno rešavanje socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih u Pošti Srbije.

Dogovoreno je i da neće biti kažnjavnja radnika koji su štrajkovali od strane poslovodstva, ali ne i traženo povećanje zarada.

Umesto toga, na sastanku je dogovoreno da se drugi deo zarade iz dobiti ostvarene u 2017. godini isplati zaposlenima do četvrtka, 4. aprila, dok bi prvi deo zarade iz dobiti iz 2018. godine bio isplaćen radnicima Pošte do kraja aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.