Poštari prekinuli štrajk

VIDEO K9: Zaposleni u Pošti Srbije koji su pre 12 dana obustavili rad, sinoć su prihvatili uslove radne grupe Vlade Srbije. Poštanski saobraćaj biće normalizovan po ukidanju suspenzija štrajkačima i verifikovanju dogovora čiji je garant predsednica Vlade Ana Brnabić.

115

Radnici pošte koji su duže od 10 dana štrajkovali tražeći veće plate i kadrovsko pojačanje, sinoć su prihvatili prihvatili uslove koje im je ponudila radna grupa Vlade Srbije na čelu sa potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanovićem. Sastanku su prisustvovali i v.d. direktorka Pošte Srbije Mira Petrović, kao i članovi reprezentativnih sindikata ovog preduzeća.

“Konkretno, dobili smo, u zajedničkom dogovoru, ponudu da se u tehnologiji koja ima najniža primanja, poveća osnovna zarada za 20%, da se linearno isplati dobit u martu sledeće godine i da se nađe model po kojem bi u junu mesecu napravilo još jedno povećanje plate za najugroženije, odnosno za radnike sa najnižim primanjima. Danas će na zajedničkom sastanku predsednica Vlade Ana Brnabić se obratiti i biće jedan od potpisanika sporazuma o prekidu obustave rada”, izjavio je Tomislav Mandić, radnik Pošte Srbije. 

Premijerka će, kako je rekao, biti garant za ispunjenje ostalog dela dogovora, između ostalog o primanju određenog broja radnika u tehnologiju i ukidanja suspenzija onima kojima su uručene.

“Mi smo očekivali i težili tome da dobijemo malo više u ovoj trenutnoj raspodeli mi ćemo dobiti povećanje od nekih 8.000 dinara, recimo, tako da će nam plate sada biti oko 44.000 do 46.000 dinara. Na kraju razgovora smo bili svesni da ne možemo dobiti očekivanih 50.000, ali je ostala zato mogućnost da se kroz povećanje komercijalnih usluga omogući već u junu mesecu , kada se napravi presek stanja, da se ponovo da povećanje u tehnologiji”, rekao je Mandić.

Do normalizacije poštanskog saobraćaja, prema njegovim rečima, trebalo bi da dođe odmah po verifikaciji dogovorenog sporazuma i ukidanja suspenzija radnicima koji su bili u štrajku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.