Poštari i dalje u štrajku

VIDEO K9: Zaposleni u Pošti Srbije koji štrajkuju od 3. decembra ogradili su se od razgovora koji su juče o ovoj obustavi rada vođeni u zgradi Vlade Srbije između rukovodstva Pošte i potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića.

445

Povećanje zarade od deset odsto u 2020. godini, koju su juče nakon sastanka predložili v. d. direktora “Pošte Srbije” Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojše Stefanovića, nije prihvatljivo za radnike koji štrajkuju u ovom preduzeću.

Na sastanku je, kako kažu, bio i predstavnik sindikata koji nije mogao da pregovara u njihovo ime.

“Mi i dalje smatramo da je to bilo vrlo neodgovorno s njihove strane, pre svega što mi imamo sutra u 9 sati u zgradi Vlade zajedno sa tom radnom grupom koju predvodi ministar Stefanović razgovor na kojem tek treba da definišemo šta su prihvatljive solucije za naše radnike”, rekao je za Kanal 9 Tomislav Mandić, radnik Pošte Srbije i jedan od štrajkača.

JP “Pošte Srbije” je saopštilo da će radnicima, osim uvećanja zarada, u martu biti isplaćena i zarade iz dobiti iz 2019. godine u martu sledeće godine, te da će posebno biti vođeno računa o zaradama i unapređenju materijalne sigurnosti zaposlenih sa najnižim primanjima. Poštari kažu da je ta ponuda bila na stolu još 29. novembra, zbog čega su i nastavili štrajk.

“Pre svega zbog toga što mi ponovo nećemo dobiti ništa, dok će rukovodioci, direktori, dobiti praktično jednu našu platu”, smatra Mandić.

Predstavnici radnika koji su u štrajku ograđuju se od razgovora koji su vođeni juče , istakao je Mandić koji je dodao da se štrajku u međuvrevenu pridružio još veći broj zaposlenih sa najnižim primanjima u Pošti Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.