Poštari dostavljaju samo penzije

VIDEO K9: Poštari u Novom Sadu su, solidarišući se s njihovim kolegama u Beogradu, od juče potpuno obustavili rad, nezadovoljni zaradama i uslovima rada. Kako kažu za Kanal 9, raznose samo penzije, uzimajući u obzir socijalni položaj najstarijih sugrađana.

0
439

Poštari širom Srbije stupaju u štrajk. Novosadski poštari od srede ne raznose pošiljke i poštu.

Zahtevaju bolje uslove rada povećanje zarada za koje ističu da su daleko ispod republičkog proseka. Okupljeni u jutarnjim časovima ispred glavne Pošte navode da su se na obustavu rada odlučili kako bi skrenuli pažnju rukovodstva i javnosti na loš položaj u kom se nalaze.

“Nezadovoljni smo zbog rukovodstva kako vodi ovo preduzeće, znači nivoa zarada, uslova rada, fali nam izvršioca posla u dostavi šalterskih radnika, puno je stranačkog kadra zaposleno. Ova firma je postala uhlebljenje za stranačke kadrove i sada se nagomilalo puno problema. Ovo nema nikakve veza sa političkim protestima, čak ni sa sindikalnim, ovo je jednostavno okupljanje radnika”, rekao je poštar Predrag Antonić.

Kako kaže Antonić, poštari se unapred izvinjavaju svim građanima koji će biti uskraćeni za isporuke pošiljki i pošte, ali kako ističe, ovo im je jedini način da nešto promene. Ipak gledaju da raznesu penzije korisnicima, iz poštovanja prema najstarijim stanovnicima. A štrajk najavljuju do ispunjenja svojih zahteva.

“Zahtevi su dati, znači prosečna plata, zapošljavanje kadrova, što znači prestanak zabrane zapošljavanja u javnom sektoru i isplata zarade iz neraspoređene dobiti za 2017 i 2018 godinu, Kome ste predali vaše zahteve? Zahtevi su predati direktorki u Beograd, za sada nemamo nikakvih zvaničnih informacija povratnih”, naveo je Antonić.

U slučaju da, kako kažu, Vlada Srbije i dalje bude nezainteresovana za rešavanje njihovih problema, mogući su i dalji koraci, poput nemogućnosti uplata i isplata na šalterima. Tako su, recimo šalteri u našem gradu napravili obustavu od sat vremena, pa je glavna pošta otvorila svoje šaltere za rad s građanima tek u devet časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.