POSLUŽENA BAJRAMSKA SOFRA

649

VIDEO K9: Uoči jednog od najvećih muslimanskih praznika, Bajrama, ispred Bajrakli džamije u Beogradu danas je poslužena sofra kojom su počašćeni svi prisutni. Svim vernicima praznik su čestitali i najviši srpski zvaničnici. Pogledajte delić atmosfere sa ovog događaja.

Tradicionalna Bajramska sofra organizovana je danas, petu godinu za redom. Na sofri, iliti trpezi, postavljenoj u ulici Gospodara Jevrema u Beogradu našle su se razne vrste baklava i drugih specijalita koji se služe na ovaj dan. Svim prisutnima muftija Muhamed Jusufspahić poželeo dobrodošlicu i ugodnu gozbu na proslavi jednog od najvećih muslimanskih praznika.

Nakon džuma namaza, islamske molitve koja se služi petkom, više stotina ljudi poslužilo se jagnjetinom, pitom sa sirom i zeljanicom i drugim đakonijama. Tradicija je da povodom tog velikog islamskog praznika muslimanski vernici služe svoje susede Jevreje, hrišćane i druge muslimane.

Podsetimo da su naši sugrađani imali čast da sinoć prisustvuju jednoj ovakvoj gozbi koja je bila organizovana sinoć u centru našeg grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.