Poslovanje GSP-a: Bez subvencija ništa, a i sa subvencijama nedovoljno – ponovo gubitak

Analiza poslovanja Gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad" pokazuje da gradski prevoznik, uprkos velikim subvencijama, posluje sa gubitkom.

0
42

U analizi se navodi da je GSP angažovao konsultantsku kompaniju za izradu analize i modela subvencionisanja javnog prevoza u Novom Sadu, piše portal 021.rs. Sve u cilju utvrđivanja programa subvencionisanja dela troškova po pređenom kilometru.

Osim toga, u zaključku se nabrajaju i birokratske rečenice koje se ponavljaju iz godine u godinu, a kojima se poručuje da će preduzeće nastojati da pridobije nove korisnike, da utiče na smanjenje broja putnika koji ne plaćaju karte, te da će se rukovodstvo i zaposleni angažovati na pronalaženju načina da se ostvare veći prihodi od prodaje.

U analizi poslovanja konstatuje se da je GSP u 2022. godine, uprkos poskupljenima goriva i generalnom rastu cena, uspeo da ostvari planirani red vožnje, da ispoštuje zakonske obaveze u vezi sa plaćanjem poreza i zarada zaposlenih. Ostale obaveze su izmirene u skladu sa mogućnostima, zbog čega je na kraju prošle godine GSP dobavljačima dugovao 457 miliona dinara.

Gradski prevoznik je u 2022. godini imao 3,9 milijardi dinara prihoda, što je za devet odsto manje od planiranog. Rashodna strana raste na 4,2 milijardi dinara, što znači da su ostvarili gubitak od gotovo 280 miliona dinara.

Gubitak je ostvaren uz subvencije iz gradskog budžeta od 330 miliona dinara za kupovinu, kao i uz 1,4 milijarde dinara za pokrivanje dela troškova po pređenom kilometru. GSP-u je iz gradske kase prebačeno i gotovo 100 miliona dinara za investicije, a najveći deo toga je otišao za avansno plaćanje nabavke deset električnih autobusa koji tek treba da budu isporučeni. 

Prema ovoj analizi, prihodi u 2022. bili su za 25 odsto viši u odnosu na godinu pre toga. To je ostvareno zahvaljujući uvođenju sistema elektronske naplate, promotivnoj kampanji kupovine pretplatnih karata, pojačanoj kotnroli putnika i kontroli bolovanja zaposlenih. 

Navodi se i da je u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom iz Novog Sada urađena detaljna analiza rentabilnosti svih linija “u cilju optimizacije reda vožnje i smanjenja troškova”. Ovde je nejasno o čemu se radi jer, najpre, Saobraćajni fakultet u Novom Sadu ne postoji, već bi moglo da se misli na neki od postojećih odseka. O samoj analizi se više ne govori.

Iako se navodi da je ostvaren veći prihod, ukazuje se na to da nije ostvaren pun obim zarade zbog smanjenog broja korisnika usluga. GSP je imao 11 odsto više prodatih mesečnih karata za građane, đake i penzionere i jedan odsto manje prodatih mesečnih karata za zaposlene.

Analiza Gradskog veća pokazuje i da je GSP prošle godine imao mali obim investicionih ulaganja. Planirano je 300 miliona dinara investicija a realizovan je 141 milion. To ujedno znači i da je od svih rashoda preduzeća za investicije izdvojeno oko tri odsto. 

Od planiranih 1.312 zaposlenih radnika u preduzeću je radilo 1.289, od kojih 195 na određeno. 

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.