Poslodavci za jednostavnije poslovanje

VIDEO K9: Protekla godina bila je teška za privredu u celom svetu. Srbija se sa uticajem kovid epidemije borila na svoj način, ljudi jesu gubili radna mesta, ali je u nekim delatnostima situacija ostala stabilna. U Uniji poslodavaca Vojvodine imaju konkretne predloge o tome kako unaprediti poslovni ambijent u našoj zemlji.

0
14

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku za prošlu godinu, ukupna zaposlenost porasla je za 1,9 osto, ali treba imati u vidu da su ovi podaci po prvi put objavljeni prema novoj metodologiji kojom je izmenjena definicija zaposlenosti.

Poslodavci su, kažu u Uniji poslodavaca Vojvodine, orijentisani na to da od države traže stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta, što je zahtev aktuelan i u vereme pandemije.

Digitalizacija i tehnološki napredak jesu donele lakše poslovanje, ali su sa druge strane pristigli drugi troškovi i obaveze.

Poslodavci su u Srbiji opterećeni sa oko 500 vrsta različitih obaveza davanja državi i ovakva vrsta pojednostavljenja omogućila bi poslodavcima da se bave svojim poslom umesto administracijom i birokratijom, smatra Stanko Krstin predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, i dodaje da oni u tom pravcu imaju i konkretne predloge.

U tom slučaju bi i država, zaključio je Krstin, bila zainteresovana da te fakture budu naplaćene, a time i organizovanja zakonodavnog sistema koji bi to na najefikasniji način omogućio.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.