Poslodavci traže manje birokratije i nameta

VIDEO K9: Poboljšanje položaja poslodavaca i zaposlenih u Vojvodini bila je tema sednice Pokrajinskog socioekonomskog saveta. Pred članovima se našla Platforma za poboljšanje poslovnog ambijenta i položaja poslodavaca i zaposlenih, koju su sastavili Unija poslodavaca Vojvodine i sindikati, u saradnji sa Vladom Vojvodine.

0
482

Sa aspekta poslodavaca, smanjenje nameta i birokratije su ključe stavke u Platformi, istakao je Stanko Krstin, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine.

“Svih vrsta nameta, fiskalnih, parafiskalnih, poreza. Mi tražimo smanjivanje nameta, kako bi nama poslodavcima ostalo više para da možemo da radimo. Pošto su uključeni i zaposleni, oni traže poboljšavanje svojih uslova rada, traže veće plate, što je i normalno, ali kroz ovaj zajednički nastup, smanjivanje nameta, bi se stvorila veća masa koju bi mi delili, poslodavci i zaposleni. I drugi, da kažemo glavni pravac naše platforme je smanjivanje birokratije, smanjivanje administracije. To košta”, naveo je Krstin.

Nakon usvajanja, Platforma bi trebalo da bude poslata Republičkom socijalno-ekonomskom savetu na razmatranje. Unija poslodavaca Vojvodine inicirala je i rešavanje problema paušalno oporezovanih privrednika.

“Znači idemo da predupredimo upravo to i idemo na teoriju da konačno dobijemo, ne ono, podrška preduzetništvu deset godina u novcu. Mi smo rekli – nije sve u novcu, hajde da donesemo zakone. Zakone o dualnom sistemu obrazovanja, o čemu se sad jako puno priča, a i želimo da se to sprovede u delo, kao i Zakon o zanatstvu, koji će mnogo zanatskih delatnosti putem samozapošljavanja dovesti u red, da ne budu u crnoj zoni, nego u legalnim tokovima”, rekao je Slavko Novaković, potpredsednik Unije poslodavaca Vojvodine.

Novaković navodi da bi ovi zakoni u velikoj meri rešili pitanja nezaposlenosti, samozapošljavanja, kao i zapošljavanja kadrova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.