Poslednji pozdrav Veći

VIDEO K9: Slobodan Većkalov Veća, gitarista novosadske grupe Amajlija, preminuo je u nedelju, u 56. godini života. Biće sahranjen sutra na Gradskom groblju u Novom Sadu.

164

Slobodan Većkalov Veća, gitarista novosadskog benda Amajalija preminuo je od raka pluća u 56. godini života.

Koliko je bio značajan za bend i članove benda, ispričao nam je frontmen grupe, Bogoljub Banjac Čombe

Veća, Čombe, Čvaja, Bole i Čole osnovali su Amajliju 1979. godine, a Čombe kaže da je ime bendu dala maćeha pokojnog Većkalova. Veća je sa Amajlijom snimio pet albuma, u par navrata su se razilazili, a Čombe napominje da se zbog toga nikad nisu ljutili jedni na drugog ili posvađali, već kad bi situacija dozvolila ponovo su se okupljali i izlazili pred publiku.

Amajlija je svirala po celoj bivšoj SFRJ, u dva navrata i kao predgrupa Bajagi i instruktorima na njihovim jugoslovenskim turnejama jer je Veća u tom periodu Bajaginom sastavu pružao i tehničku podršku.

Slobodan Većkalov Veća, rođen je 1964. u Novom Sadu, gde je i proveo svoj život. Pored toga što je jedan od osnivača Amajlije, gde je svirao gitaru i bas i autor nekih od najpoznatijih hitova ove grupe, jedan je od osnivača benda Rakila, u kojem je nastupao zajedno sa Petrom Jelićem, Nešom Kojićem i Čabom Kišom.

Pored muzike brinuo je i o tehničkoj strani izvođenja bendova, pa je od 1994. uporedo bio i partner u “Studiju Berar”, kompaniji koja se bavi organizacijom i tehničkom realizacijom koncerata. Omiljni izvođač bio mu je Erik Klepton.

Pored svojih pesama, iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

Slobodan Većkalov Veća biće sahranjen sutra u 13,30h na Gradskom groblju u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.