Poslednji dan “Food Planet” festivala

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas poslednji dan festivala nacionalnih kuhinja "Food Planet", tokom kojeg su posetioci u proteklih deset dana imali priliku da besplatno degustiraju specijalitete iz raznih krajeva sveta.

0
61

Na festivala nacionalnih kuhinja “Food Planet” svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstavilo se 10 zemalja.

Posetioci su još danas imali priliku da besplatno degustiraju specijaliteta, uživaju u programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima iz različitih krajeva sveta.

Ove godine, međutim, zbog aktuelne epidemiloške situaciju, festival je organizovan u nešto skromnijoj atmosferi u odnosu na prethodne.

Od samog početka cilj festivala je, kaže Milena Biga iz kompanije Ninamedia, povezivanje i upoznavanje ljudi sa dalekim tradicijama i kulturama, ali i sa egzotičnom i nama nepoznatom hranom.

Posetiocima festivala najinteresntnije su, prema njenim rečima, bile prezentacije prozivoda dalekih azijskih zemalja.

Novi Sad je poznat kao grad u kojem se prepliću razne kulture i tradicije brojnih nacija. “Food planet” je, navodi Biga, okupio ljude iz različitih kultura, ali i sve one sa istančanim ukusom, spremne da probaju hranu iz nama dalekih i manje poznatih krajeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.