Poslednji dan 33. Tesla festa

VIDEO K9: U našem gradu u subotu je počeo 33. Tesla fest, Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva koji će danas svečano biti zatvoren.

0
163

Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva “Tesla fest” 33. godinu za redom otvoren je na Spensu 12. oktobra, u čast Teslinih otkrića na dan kada je, 1887. godine, prijavio svoje patente.

Osim brojnih izlagača i njihovih inovacija, događaj karakteriše i međunarodna konferencija o intelektualnoj svojini čije su glavne teme ove godine proizvodi organskog porekla, brendirani proizvodi i značaj zaštite intelektualne svojine.

Tu su pronalazači, inovatori, koji smišljaju patente, pronalaske koji doprinose ekonomskom i tehnološkom razvoju Srbije i trče velikim koracima, naročito mladi talenti koji imaju sve više kreativnih ideja i pronalazaka”, rekao je Anđelko Glavašević, predsednik Tesla festa.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu za čiju nagradu i za medalje sa Teslinim likom je ove godine konkurisalo više od 300 inovacija.

Tesla fest je, prema rečima organizatora, najveća manifestacija ove vrste u Jugoistočnoj Evropi, a njem osnovni cilj je promocija svesti o značaju pronalazaštav i zaštite intelektualne svojine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.