Posle slavlja priprema za završni ispit

VIDEO K9: Uz prigodan kulturni program, školska slava obeležena je i u novosadskoj Osnovnoj školi Kosta Trifković, gde nakon slavlja buduće srednjoškolce očekuju pripreme za završni ispit.

0
342

Prethodnih dana obeležena je školska slava “Sveti Sava”, u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja, utemeljivača srpske diplomatije, književnosti, zakonodavstva i zdravstva.

U novosadskoj OŠ”Kosta Trifković” proslava školske slave održana je u petak, a proslavi su prisustvovali đaci, nastavnici i roditelji.

“Mogu reći da je priredba bila izvanredna da su kolege pripremile izuzetno lep program priredbe. Učestvovalo je puno dece, od prvog do osmog razreda, naravno učešće su uzeli i veroučitelji, učitelji, nastavnici srpskog jezika, likovnog i muzičke kulture. Likovna kultura je dala dekoraciju. Imali smo takođe i nastup naše folklorne grupe, kombinacija učenika koji zaista daju izuzetno lep i atraktivan program”, rekao je Milan Spasojević, direktor OŠ Kosta Trifković.

A posle slavlja, istakao je Spasojević, stižu pripreme za završni ispit za male maturante koji će od sledeće školske godine sedeti u srednjoškolskim klupama.

“Svi nastavnici koji predaju svih sedam predmeta su dali plan pripreme učenika koji se već sprovodi i realizuje. Ovom prilikom ja i pozivam i roditelje da se mao više uključe kako bi učenici mogli da ostvare što više bodova na završnom ispitu, jer će to biti kasnije, na nekim drugim promenama u gimnazijama i srednjim školama, mislim u ovom slučaju na dualno obrazovanje, omogućiti njima da upišu adekvatnu srednju školu”, naveo je Spasojević.

Mala matura predstavlja za buduće srednjoškolce prvi ozbiljniji ispit, na kojem će imati tri provere znanja – iz srpskog jezika, matematike, kao i kombinovani test na kojem se nalaze pitanja iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.