Posle kiše sunce

VIDEO K9: Nakon dužeg vremena stigli su nam vedriji i topliji dani. O prognozi za leto pred nama razgovarali ovo leto i da li ćemo konačno uživati u suncu, rasptali smo se u meteorološkom centru Novi Sad koji radi u okviru Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

5

U prethodnim danima građani Srbije su imali samo jedno pitanje, kada će prestati kiša? Šta je uzrokovalo ovoliku pojavu kiše, pojasnio nam je šef novosadskog meteorološkog centra Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Mesec jun je, kako je rekao, specifičan po pljuskovitim padavinama, odnosno za situacije u kojima za kratko vreme padne velika količina kiše, što je karakteristično za letnje mesece. Međutim, naglašava Radmanovac, relativno hladni dani za ovo doba godina, uobičajeni letnji pljuskovi uz sipeću kišu koja je po ceo dan padala iz stratosne oblačnosti, više su nalikovalali na jesenje doba.

Prgonoze za naredne dane su povoljne, kaže Radmanovac, jer nas konačno očekuje pravo letnje vreme.

Prema njegovim rečima i dugoročna sezonska prognoza za leto pokazuje da će, bez obzira na hladnije dane u junu, temperature vazduha biti iznad proseka za ovo doba godine. Kišni period je iza nas, a jedino što od padavina možemo da očekujemo jesu uobičajeni kratkotrajni letnji pljuskovi, koji nam neće puno kvariti ni boravak napolju ni raspoloženje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.