POSLE DESET GODINA POČINJE IZGRADNJA SOCIJALNIH STANOVA U NOVOM SADU

Stambena Agencija Grada Novog Sada je saopštila da će sledeće godine dobiti prve socijalne stanove.

714
Kako je navedeno, ishodovana je građevinska dozvola 30. decembra  za zgradu u Kisačkoj ulici broj 55, gde je planirana izgradnja prvih 35 stanova u projektu socijalne stambene izgradnje.
[quote_box_center]”U prvim danima 2014. godine Stambena agencija će raspisati javnu nabavku za izbor generalnog izvođača građevinskih radova, a nakon toga će početi i izgradnja pomenutog objekta u Kisačkoj ulici. Ogroman doprinos ovom projektu dao je grad, izdvajajući lokaciju za gradnju i omogućavajući njeno besplatno komunalno opremanje.”[/quote_box_center]
U Agenciji podsećaju da je osim izgradnje objekta u Kisačkoj 55, Grad Novi Sad, konkurisao i za dugoročna kreditna sredstva kod Ministarstva građevinarstva i urbanizma i Banke za Razvoj Saveta Evrope za izgradnju još 10.000 kvadrata, stanova za izdavanje pod zakup u svojini grada i za prodaju pod neprofitnim uslovima. Kao i za zgradu u Kisačkoj, grad je i u ovom slučaju opredelio lokaciju, u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju, koja će takođe besplatno dobiti svu komunalnu infrastrukturu.
Budući da je Novom Sadu preliminarno odobren zahtev za kreditiranje izgradnje stanova, naknadno će biti detaljno propisani uslovi konkursa, kada će svi zainteresovani građani moći da se informišu da li ispunjavaju uslove i na koji način se podnosi zahtev i potrebna dokumentacija za prijavu na konkurs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.