Poslanici Vojvodine o zdravstvu i ostavci

Pred poslanicima Skupštine Vojvodine danas se našao niz predloga Pokrajinske vlade o preventivnoj medicinskoj zaštiti, kroz programe koje će sprovoditi zdravstvene ustanove na području Vojvodine ove godine. Poslanici su, između ostalog, razmatrali i ostavku Miroslava Štatkića na mesto poktrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, ali ne i inicijativu Srpske radikalne stranke o formiranju srpsko-ruskog humanitarnog centra.

0
412

Novim programima u oblasti zdravstva pokrajina će nastaviti sa naporima da svojim građanima omogući što bolje i efikasnije lečenje, istakao je predsednik Poslaničke grupe “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje” Milenko Jovanov.

On je komentarisao i predlog za izbor Dragane Milošević na mesto pokrajinske sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, pošto je Miroslav Štatkić nedavno podneo ostavku na tu funkciju.

“Ja bih se, u ime poslaničke grupe Aleksanrad Vučić – Srbija pobeđuje, zahvalio gospodinu Štatkiću na dosadašnjem radu. Što se tiče naše kandidatkinje za ovo mesto, radi se o osobi koja je dugi niz godina poslanica u Skupštini Vojvodine, o osobi koja nema nikakvu mrlju u biografiji i čija biografija apsolutno odgovara poziciji na koju će danas uveren sam biti izabrana”, naveo je Jovanov.

Ostavku ministra Štatkića komentarisali su poslanici SRS, istakavši da podržavaju odluku o njegovoj, kako navode, jer smatraju da je sekretar sa svojim saradnicima, kažu radikali, privatizovao sekretarijat na čijem je čelu bio.

“Poslanicima je juče stigao u popodnevnim satima ostavka, pod znacima navoda, Miroslava Štatkića, ali javnost treba da zna i to je potrebno reći i za skupštinskom govornicom, da nije u pitanju ostavka koja je svojevoljna, nego je u pitanju smena Miroslava Štatkića. MI srpski radikali smo mišljenja da je bilo krajnje vreme da Miroslav Štatkić, pokrajinski sekretar, sa čitavom bulumentom koju je okupio oko sebe, leti iz pokrajinske vlade”, kazao je Đurađ Jakšić, predsednik Poslaničke grupe SRS i dodao da će Srpska radikalna stranka glasati protiv izbora Dragane Milošević, jer je u tom Pokrajinskom sekretarijatu, prema njihovom mišljenju, neophodno napraviti korenite promene.

Jakšić je takođe izrazio razočarenje zbog toga što predsednik pokrajinskog parlamenta nije u dnevni red današnjeg zasedanja uvrstio predlog SRS o formiranju rusko-srpskog humanitarnog centra.

Na dnevnom redu 18. sednice Skupštine AP Vojvodine, između ostalog, je i Izrada prostornog plana područja posebne namene za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u slivu reke Save, te predlozi o izradi prostornih planova područja posebne namene infrastrukturnih koridora transportnog gasovoda Futog – Beočin, kao i distributivnog gasovoda Rivica – Jazak – „Letenka“, sa elementima detaljne regulacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.