Poslanici Skupštine Vojvodine sutra o rashodima

VIDEO K9: Sutra će zasedati i poslanici Pokrajinskog parlamenta. Dok opozicaja okupljena oko Saveza za Srbiju najavljuje bojkot rada skuštinskog zasedanja, iz Srpske radikane stranke poručuju da sa nestrpljenjem iščekuju sutrašnju sednicu.

399

Na dnevnom redu 28. po redu sednice Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine koja je zakazana za sutra, između ostalog su predlozi odluka o zaduživanju za finansiranje kapitalnih investicionih radova, kao i o dodeli sredstava za unapređenje položaja nacionalnih manjina i načinu dodele sredstava njihovim savetima.

“Poslanička grupa Srpske radikalne stranke sa nestrpljenjem iščekuje sednicu Skupštine Vojvodine, koja je zakazana za sredu. Mi ćemo učestvovati u radu na toj sednici, kao što smo učestvovali i na prethodnim sednicama. Bilo se postavljalo pitanje da li smo u kontaktu sa Savezom za Srbiju. Srpska radikalna stranka nema nikakav kontakt sa Savezom za Srbiju”, naveo je Đurađ Jakšić, šef Poslaničke grupe SRS.

Radikali će na sutrašnjem zasedanju, kako je rekao, iskazati nezadovoljstvo i oštro se usprotiviti odluci Pokrajinske vlade da se Autonomna pokrajina Vojvodina dodatno zaduži za milijardu dinara.

Time bi, prema njegovim rečima, javni dug Vojvodine dostigao cifru od 70 miliona evra, što je, tvrdi Jakšić, približno pokrajinskom zaduženju koje su naprednjaci zatekli sredinom 2016. godine.

“Srpska radikalna stranka naravno nema ništa protiv nabavke medicinske i nemedicinske opreme, niti imamo protiv izgradnje odbrambenih bedema na rekama širom Vojvodine niti smo protiv čišćenja velikog Bačkog kanala. Naprotiv, to su sve potrebe na teritoriji severne srpske pokrajine, međutim mi imamo protiv načina na koji naprednjaci nastoje da finansiraju”, kazao je Jakšić.

Ova ulaganja su, smatraju radikali, morala biti finansirana iz tekućeg prihoda budzeta, a ne iz kredita, jer će ovo, rekao je Jakšić, biti četvrta godina za redom u kojoj će pokrajina trpeti zaduženja propraćena obavezama prema poslovnim bankama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.