Poslanici Skupštine Vojvodine o budžetu za 2019.

VIDEO K9: Budžet Vojvodine za 2019. godinu najvažnija je tačka dnevnog reda koju su razmatrali danas poslanici pokrajinske skupštine.

598

Budžet Vojvodine za 2019. godin će iznositi 74,4 milijarde dinara i veći je za 5,86 milijardi u odnosu na budžet izglasan prošle godine, a za 1,34 milijarde dinara u odnosu na rebalansirani obim budžeta.

Pokrajinska vlada usvojila je ovaj predlog o budžetu 10. decembra, kada je saopšteno da će najveći deo novca iz pokrajinske kase i naredne godine, pored ulaganja u infrastrukturu i zdravstvo, biti usmeren u privredu i poljoprivredu.

Kapitalni deo budžeta je u iznosu od 19,3 milijarde dinara i veći je za više od devet odsto od iznosa koji je bio za ovu namenu opredeljen postavkom budžeta za 2018. godinu

Poslanici opozicije nisu podrežali predloženi budžet, a nisu prisustvovali ni poslaničkom satu.

Kako kažu, ni ove godine budžet nije Ustavom garantovanih najmanje sedam posto republičkog budžeta. Prema rečima poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Maje Sedlarević, četiri milijarde neutrošenih sredstava od tekuće godine u završnom računu prikazene su kao ušteda, dok u budžetu za 2019. ta ista sredstva su prikazana kao nova investicija, a pritom se za 2019. planira novo zaduženje od jedne milijarde dinara.

Poslanički sat protekao je bez ijednog poslanika opozicije, jer su, kako kažu, poslanici vladajuće koalicije postavili više od 80 pitanja za poslanički sat, koji je time izgubio smisao pošto će se do kraja mandata ove vlade praktično samo odgovarati na pitanja koja potiču iz SNS.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.