Poslanici o zaštiti prirode

VIDEO K9: Pred poslanicima Skupštine Srbije na dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o zaštiti prirode, kao i izmene i dopune Zakona o vodama.

0
15

U Skupštini Srbijena dnevnom redu sednice su izmene i dopune Zakona o zaštiti prirode, kao i izmene i dopune Zakona o vodama.

Razlog za donošenje predloženih izmena Zakona o zaštiti prirode je potreba da se otklone određeni problemi uočeni u dosadašnjoj primeni Zakona, zatim uskladjivanje sa drugim zakonima ili sa propisima Evropske Unije.

Jedan od razloga za izmene se odnosi na izgradnju malih hidroelektrana u zaštićenim područjima, naveo je predlagač i dodao da male hidroelektrane, nisu ekološki prihvatljive na delovima zaštićenih područja bez obzira na režim zaštite, što treba imati u vidu kao jedan od kriterijuma prilikom revizije lokacija malih hidroelektrana i proglašenja zaštićenih područja.

Zakonom o vodama uređuje se pravni status voda, integralno upravljanje vodama, upravljanje vodnim objektima i vodnim zemljištem, izvori i način finansiranja vodne delatnosti, nadzor nad sprovođenjem tog zakona, kao i druga pitanja značajna za upravljanje vodama, navedeno je u obrazloženju predlagača.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Ugovora o zajmu Projekat daljinskog grejanja u Kragujevcu od Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i potvrđivanje Odluke Mešovitog komiteta između država EFTA i Republike Srbije u vezi sa definicijom pojma „proizvodi sa poreklom“ i metodama administrativne saradnje.

Pred poslanicima su i izmene Sporazuma o poljoprivrednim proizvodima između Srbije i Islanda, odnosno Švajcarske, kao i izmene i dopune 11 članova Carinske konvencije o međunarodnom prevozu robe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.