Poslanici o rebalansu budžeta APV

VIDEO K9: Pokrajinski poslanici usvojili su danas izmenu odluke o izboru pokrajinskih poslenika, kao i odluke o rebalansu budžeta i kreditnog zaduženja Vojvodine.

14

Poslanici Vojvodine danas su održali 36. sednicu Pokrajisnskog parlamenta, koja je, prema rečima predsednika Skupštine AP Vojvodine, najverovatnije poslednja u ovom mandatu. Usvojena je inicijativa za izmenu izbornih pravila za pokrajinske poslanike, o kojoj su se ranije izjasnile sve poslaničke grupe, a koju su na kraju potpisali predsednici poslaničkih grupa SNS, SPS i SVM.

Odbornici opozicije sa negodovanjem su reagovali na rebalans pokrajinskog budžeta koji se odobrava dva meseca nakon njegovog usvajanja, kao i na predlog o kreditnom zaduženju u iznosu od 2,4 milijarde dinara za finansiranje kapitalnih rashoda.

Rebalansu budžeta Kreditnom zaduženju pokrajine u izbornoj godini oštro su se usprotivili i radikali, koji su podržali izmenu odluke o izboru pokrajinskih poslanika s obzirom da se, prema Jakšićevim rečima, radi o usaglašavanju sa republičkom odlukom za koju su pre dve nedelje glasali u Skupštini Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.