Poslanici o oglašavanju i informacionoj bezbednosti

Poslanici republičkog parlamenta danas nastavljaju rad raspravom o novim rešenjima o oglašavanju i o informacionoj bezbednosti.

368

Ovi akti su na dnevnom redu prve sednice parlamenta u 2016. godini, gde su još i predlozi za autentično tumačenje odredbi zakona o elektronskim medijima i o autorskom i srodnim pravima.

Tokom jučerašnje rasprave poslanici opozicije naveli su za predloženi zakon o policiji da će politizovati tu službu, dok su resorni ministar Nebojša Stefanović i vladajuća većina poručili da će taj akt omogućiti bolji i efikasniji njen rad.

Predlogom zakona o informacionoj bezbednosti predloženo je obrazovanje Nacionalnog centra za prevenciju bezbednosnih rizika u informaciono-komunikacionim sistemima, kao i Tela za koordinaciju poslova informacione bezbednosti kao koordinaciono telo Vlade Srbije.

Njega će činiti predstavnici ministarstava nadležnih za poslove informacionog društva, odbrane, unutrašnjih poslova, spoljnih poslova, pravde, službi bezbednosti, Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka, Generalnog sekretarijata Vlade, Uprave za zajedničke poslove republičkih organa i Nacionalnog centra za prevenciju bezbednosnih rizika.

Predloženi zakon o oglašavanju postavlja, kako se navodi u njegovom obrazloženju, minimalna, transparentna i objektivna merila za sve učesnike u tom procesu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.